Nature,  Travel

Vodopad Kravica: oaza u kamenu

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je img_1037.jpg

Putuj i stvaraj lijepe uspomene. One nemaju cijenu. To je ono što nam ostaje, od čega živimo, a ne novac. Zato nikada nemojte štedjeti na putovanjima. Radije štedite na, recimo, odjeći, koje se, često, brzo rješavamo, dok uspomene s putovanja ostaju i žive s nama cijeli život. Zato je moj prvi post na ovom blogu upravo vezan za putovanja.

Nekad nije potrebno ni otići tako daleko, da bismo pronašli bajkovito mjesto, koje nas ostavlja bez daha. Bosna i Hercegovina je puna takvih destinacija. Privlače brojne posjetitelje iz cijelog svijeta, a mi koji smo tako blizu istih, skoro da ih i ne vidimo, a kamoli uživamo u njima.

S obzirom na okolnosti u koje nas je dovela pandemija korona virusa, ovo je idealno ljeto da posjetimo i bolje upoznamo ljepote naše zemlje. Brojne su lokacije u našoj zemlji koje se nalaze na mojoj listi želja koje želim posjetiti ovo ljeto sa obitelji.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je img_0996-1.jpg

I, krenuli smo odmah prošli vikend. Prvo nam je odredište bilo 30-ak kilometara udaljeno od nas, bajkovito mjesto kojemu se dive posjetitelji iz cijelog svijeta: oaza u kamenu #VodopadKravica. Najatraktivniji lokalitet na Trebižatu, tri kilometra nizvodno od Vitaljine u Studencima, blizu Ljubuškog.

Vodopad Kravica je nastao radom sedronosne rijeke Trebižat. Ovaj prirodni fenomen je pod zaštitom države kao prirodna rijetkost.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je img_1011.jpg

Privlači veliki broj posjetitelja, osobito posljednih godina, kada se bilježe dnevni posjeti u tisućama. Nažalost, zbog situacije sa pandemijom #koronavirusa i ovaj prekrasni lokalitet je utihnuo, te smo proteklog vikenda susreli tek 50-ak gostiju, mahom domaćih. Ugostitelji, ipak, zadovoljni posjetom, jer ih je, kažu, prošli ponedjeljak bilo ukupno 11.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je img_0943.jpg

Ovo ljeto je idealna prilika da izbjegnete gužvu i posjetite ovu magično divlju oazu zelenila i uživate u prirodnim ljepotama Vodopada Kravica i svježem, čistom zraku. Nikako ne propustite vožnju kanuom i obilazak pećina i starih vodenica.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je img_0969.jpg

U gastronomskoj ponudi odlučili smo uživati u #KonobiKoćuša koja se nalazi nedaleko- u Veljacima, odmah uz rijeku Trebižat u blizini vodopada Koćuša. Obitelj Čuljak u čijem je vlasništvu konoba i mlinica njeguju dugu, stoljetnu tradiciju mljevenja brašna, kao i ponude autohtone hercegovačke hrane, ribljih specijaliteta i jela sa roštilja.

Uživat ćete, prije svega, u vrhunskoj hrani na terasi sa koje se pruža pogled na rijeku. Oduševit će vas i ljubazno osoblje, te konoba koja oslikava hercegovačku prošlost. Posjetite i doživite #Hercegovinu.

https://momslifestyle.blog

Suvlasnica agencije PRimera; ex radio i tv voditeljica i novinarka; supruga; mama troje djece

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: