Travel

Avanturistički park Peć Mlini

Prirodne ljepote i adrenalin

Bilo da ste od onih koji vole adrenalin i žele iskusiti zip line, via ferratu ili ste samo ljubitelj prirode, uživat ćete u posjeti Peć Mlinima (općina Grude). Šetnja lokalitetom gdje izvire rijeka Tihaljina, posjeta Ravlića pećini…ostavit će vas bez daha.

Rijeka Tihaljina izvire iz pećine podno 150 m visokih crvenkastih vapnenačkih stijena (Cvitanjskih stina) i teče niz manje slapove i brzace.

Koliko stanovnika naše zemlje nikada u životu nije posjetilo ovaj lokalitet?! Vjerojatno jako puno. Moram priznati da sam i ja tek krajem prošle godine, zahvaljujući angažmanu u projektu Herzegovina Adventure Week.

Provela sam prekrasna dva dana u prirodi za koju nisam ni znala da postoji i to nedaleko od mene. Obećala sam svojoj obitelji da ćemo upravo ovih dana, kada je odmor u prirodi u svojoj zemlji, preporučena vrsta odmora zbog covid19 zaraze, otići i napuniti baterije.

Šetajući lokalitetom od Peć mlina pa do Studenaca, naići ćete na brojne tragove povijesti- bajkovite mlinice na kojima se zahvaljujući silini rijeke dovozilo i mljelo žito, pretvarajući u brašno.

Zahvaljujući projektu Adriatic Canyoning na području Peć Mlina uređena je šetnica od izvora rijeke Tihaljine, izgrađen veliki i obnovljen mali, drveni most, te osvijetljena Ravlića pećina koja posjetitelje naprosto ostavlja bez daha.

Ravlića pećina se nalazi u Drinovcima u općini Grude, BIH. Nalazi se iznad izvora rijeke Tihaljine u zaseoku Peć Mlini

Za one koji vole adrenalin, postavljen je Zip line u dvije dužine-600 i 400 metara, te Via Ferrata uz Cvitanjske stine u dužini od cca 300 metara.

Suvlasnica agencije PRimera; ex radio i tv voditeljica i novinarka; supruga; mama troje djece

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: