Nature,  Travel

Rujište: Kako se opustiti?! Probajte boravkom u prirodi.

Kako se opustiti?!

Dok druge opušta šetnja shopping centrima, koja mene stresira, ja volim otići u prirodu. Boravak u prirodi čini me sretnijom i opuštenijom. Stoga, kad god pronađem vremena, organiziram sa svojom obitelji odlazak u prirodu.

Staza je uređena za šetnju, trčanje, vježbanje na spravama, ali i mjestima za odmor.
Staza zdravlja na Rujištu.

U Hercegovini smo, osim prekrasnom klimom, sunčanim i toplim danima, blagoslovljeni i bogatom prirodom u kojoj, doista, imamo prilike uživati gotovo na svakom koraku.

Čisto, plavo nebo, energija sunca, cvrkut ptica, čist i svjež zrak, donose mi smiraj koji ne mogu osjetiti nigdje drugdje. I koji mi nevjerojatno odgovara. Tu punim baterije. Gotovo jednako volim i more, mada planinama dajem prednost. Vjerojatno zato što sam rođena i rasla u planinskoj prirodi.

Kad sam u Mostaru, volim otići na Rujište, šetati, ponekad i trčati stazom zdravlja, koja je uređena kroz jedan projekt. Do staze zdravlja, vodi staza sa postavljenim spravama za vježbanje u prirodi. Odlična prilika za održavanje kondicije i zdravlja u prirodi.

Inače, Rujište je smješteno samo 20-ak kilometara od Mostara, u podnožju planine Prenj. Omiljeno je izletište Mostaraca, ne samo zimi, nego i ljeti, kada su temperature gotovo dvostruko niže nego u Mostaru.

Posebnost Rujišta je endemska vrsta bora-munika
Rujište: Šišarka munike.

Ovaj planinski kraj je specifičan, endemski i preporučen za sve koji se žele pobjeći na čist zrak u šumu bogatoj munikom, izrazito rijetkim drvetom u Europi. Nažalost, priroda na Rujištu je u velikoj mjeri stradala u nedavnom požaru. Priroda se polako oporavlja, ali tragovi velikog požara su još uvijek itekako vidljivi.

Trenutke provedene u prirodi volim podijeliti s drugima i inspirirati ih da se vrate prirodi i što više vremena na taj način provedu s obitelji. Pozitivno će djelovati na vaš um, opustiti vas i pripremiti za užurbani životni ritam u gradu. Prakticirajte što češće možete.

Priroda koja opušta i umiruje.
Rujište

Suvlasnica agencije PRimera; ex radio i tv voditeljica i novinarka; supruga; mama troje djece

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: