Fashion,  Lifestyle

Gisele Bündchen: Lekcije. Inspirativna knjiga jedne od najmoćnijih žena na svijetu

Volim čitati, a moje omiljene knjige su one koje me “dižu”, nadahnjuju da svaki dan možemo bolje, unatoč svemu, a posebno sada kada nam je pandemija naglavačke okrenula živote, unoseći strah i neizvjesnost.

Jedna od onih koje čitam ovih dana je autobiografska knjiga supermodela Gisele Bündchen “Lekcije”: Moj put ka smislenom životu. Gisele je jedna od rijetkih manekenki, ako ne i jedina, koja je kroz memoare otvorila unutarnji život jedne javne osobe- supermodela.

Ogoliti svoj život i pokazati nesavršenosti u njemu, javnosti koja vas vidi samo kao nekoga tko živi isključivo glamuroznim životom, zasigurno je teško. Svakako nije lako priznati da ste živjeli takav život, koji je u vama izazvao snažne napade panike i umalo vas doveo do samoubojstva.

Na sreću, Gisele je jedna od rijetkih koja je na vrijeme spoznala kuda vodi njezin tadašnji način života i odlučila potražiti pomoć. Onu liječničku, uzimanje propisanih lijekova, je odbila. Umjesto toga, odlučila je promijeniti svoj stil života. U jednom danu. Prestala je pušiti, piti dnevno bocu vina i najmanje tri kave.

Knjiga je vrlo inspirativna i poredana kronološki po poglavljima:

  • Sve počinje s disciplinom
  • Izazovi su prerušene prilike
  • Kvaliteta vašeg života ovisi o kvaliteti vaših odnosa
  • Naše misli i riječi su moćne- koristite ih mudro
  • Raste ono čemu pridajete pozornost
  • Priroda: naša najveća učiteljica
  • Čuvajte svoje tijelo kako bi ono čuvalo vas
  • Upoznajte sebe

Ova brazilska menekenka doslovno je jedan od sinonima modne industrije. Pojavila se u stotinama kampanja i naslovnica. Prehodala je stotine revija i niti jedanput nije pala. Poznata je i po najdužem hodu na modnoj pisti (120m) na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Javnosti je manje poznato da potječe iz velike njemačke obitelji, nastanjene u malom mjestu na jugu Brazila- Horizontini. Do svoje 14 godine odrastala je sa pet sestara, roditeljima, igrala odbojku i spašavala pse i mačke. Već u četrnaestoj godini počinje njezin put prema usponu u modnom svijetu.

Propustivši bezbrižno odrastanje i suočavajući se sa surovim svijetom modela, u knjizi vrlo iskreno dijeli svoja iskustva i pouke, naglašavajući da svi moramo pronaći svoj put.

Gisele je uspjela pronaći svoj put ka smislenom životu i danas je sretnom braku sa igračem američkog nogometa Tomom Bradyjem. Majka je dvoje djece i uspješna poslovna žena. Svoj snažan utjecaj u svijetu koristi za promoviranje važnosti zaštite okoliša. Magazin Forbes  je proglasio jednom od najmoćnijih žena na svijetu, kao i jednom od najplemenitijih slavnih osoba.

“U ovoj sam knjizi ispisala pouke koje su mi pomogle da živim svjesnijim i radosnijim životom, koje su me nadahnule da savladam izazove s kojima sam se suočavala tijekom godina i omogućile mi dublje razumijevanje same sebe  i svijeta koji me okružuje. Nadam se da će pomoći i vama”, Gisele.

Lekcije/Gisele Bündchen

Suvlasnica agencije PRimera; ex radio i tv voditeljica i novinarka; supruga; mama troje djece

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: