Lifestyle,  Nature,  Travel

Nova turistička atrakcija u Mostaru: Skywalk Fortica

Mostar u novu turističku sezonu ulazi sa bogatijom ponudom vidikovcem- Skywalk Fortica. Još samo da prođe pandemija, otvore se granice bez ograničenja i ovo će biti prava turistička atrakcija.

U pogledu na Mostar koji oduzima dah, uživat će ljudi iz cijelog svijeta, a do tada -pokrenimo se i uživajmo u ljepotama koje nas okružuju.

Udaljen svega 15- ak minuta od Mostara, vidikovac nudi pogled koji ostavlja bez daha, ali i dozu adrenalina.

Šetnica sa staklenim podom visoka je oko 15 metara nad obroncima Fortice, a prostor za šetnju dug je oko 35 metara.

Skywalk Fortica

Konstrukcija šetnice, zahvaljujući ogradi, pruža osjećaj sigurnosti, mada će oni koji se boje visine, poput mene, trebati malo vremena da se odvaže na ovu šetnju.

 

Skywalk je zapravo projekt brdsko-biciklističkog udruženja MTBA Mostar. Financiran je sredstvima Grada Mostara i projekta Via Dinarica, kojega implementira i sufinancira UNDP BIH, uz financijsku potporu USAID-a I AICS-a.

Ljubitelji adrenalinskih aktivnosti, odmah do šetnice mogu uživati u avanturističkom parku koji nudi via feratu, te zip line ukupne dužine 1000 metara.

Na raspolaganju su dvije sajle dužina 570 i 430 m, koje povezuju dva uzvišenja iznad Mostara. Osim toga u ponudi je i dječiji zip line dužine 20 i 50 m.

Na Forticu se dolazi direktno sa magistralnog puta M17 iznad Mostara.

Osim u pogledu na grad, uživali smo i u pogledu na kanjon Neretve, te nedavno montirane Vjetrolektrane Podveležje.

VE Podveležje

Ljepota krajolika privući će vas u šetnju sve do platoa Podveležja. Svjež, čist zrak i pogled na snijegom prekriveni vijenac Veleža, napunit će vam baterije za novi radni tjedan.

Suvlasnica agencije PRimera; ex radio i tv voditeljica i novinarka; supruga; mama troje djece

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: