Inspirational stories and people

NTC radionice: igrom razvijaju intelektualne sposobnosti djece

Kažu da je najvažnije razdoblje za razvoj mozga do 12. godine života, a osobito u prvim godinama. Iz ovoga je vidljivo koliko je važna uloga nas roditelja kako bi dijete uspjelo doseći svoje potencijale.

Intelektualne sposobnosti djeteta moguće je razvijati i u Mostaru na radionicama NTC učenja. Program Nikola Tesla Centar, ili skraćeno NTC, nastao je s ciljem da djeca ostvare, koliko god je to moguće, maksimum svojeg osobnog potencijala. Također, radionice pomažu prevladati sve prisutnije poteškoće u razvoju, poput poremećaja govora, čitanja ili pisanja.

NTC program sastoji se od pomno osmišljenih aktivnosti i igara koje imaju pozitivan utjecaj na razvoj mozga djeteta u periodu njegova najintenzivnijeg rasta i razvoja- od rođenja pa do dvanaeste godine starosti.

Dijete se razvija kroz igru i igra je ključna za unutrašnju motivacija djeteta – to su osnovne premise NTC programa.

NTC sustav učenja je znanstveno zasnovan i primjenjuje se u mnogim europskim zemljama, a zadnjih nekoliko godina je moguć i u Mostaru, zahvaljujući certificiranim predavačima.

“Radi se o sustavu učenja kojega je osmislio dr. Ranko Rajović, član Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu i suradnik UNICEF-a za rano obrazovanje. S dr. Rajovićem surađujemo još od 2015. godine, od kada smo organizirali niz edukacija i seminara za odgajatelje, učitelje, stručne suradnike i roditelje”, pojašnjava Ivana Brkljača, vlasnica Privatnog vrtića Čudesna šuma, koji su 2018. dobili službenu licencu od dr. Rajovića, te postali NTC centar za Hercegovinu.

Radionice se održavaju tijekom cijele godine, jednom tjedno u dva ciklusa  po 16 radionica i pauzama tijekom raspusta. Svaki ciklus je različit, što znači da djeca mogu ići više godina.

Razvoj logike, sprječavanje poremećaja pažnje, motivacija i samomotivacija, brzina zaključivanja, samo su neki od ciljeva programa koji čini NTC radionice.

Roditelji svoju djecu za radionice mogu prijaviti na https://forms.gle/FXmhJ5xN3gBJ7DD98

 

 

Suvlasnica agencije PRimera; ex radio i tv voditeljica i novinarka; supruga; mama troje djece

2 komentara

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: