Fashion,  Inspirational stories and people

Torbice iz Tomislavgrada osvajaju Europu

Nova kolekcija torbi brenda My Lovely Bag na police stiže 15. svibnja, najavila je vlasnica ovog brenda Marija Perić. O svojoj uspješnoj priči otvoreno je govorila u emisiji “Vrijeme je za goste” u programu Radiotelevizije Herceg Bosne.

Svoj hobi pretvorila je u uspješan posao. Danas iz radionice u Tomislavgradu na tržište odlaze deseci tisuća torbi u sve veći broj europskih zemalja. Čak i u doba korone uspijeva zaraditi mjesečno 25 plaća.

Ova mlada žena, koja stoji iza uspješnog modnog brenda, otkriva što ju je prije 10 godina motiviralo za pokretanje upravo ovog posla.

„Kao i svakoj ženi, tako su i meni cipele i torbe fetiš. Nisam bila zadovoljna s ponudom torbi koje sam mogla kupiti u dućanu, pa sam došla na ideju da sama sebi napravim torbicu. Budući da nisam znala šiti, pronašla sam šnajdericu koja je po mojoj zamisli sašila torbu i tako je krenula My Lovely Bag priča“, objašnjava.

Torbice iz Tomislavgrada osvojile su žene u BIH, Hrvatskoj, Češkoj, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, (zemljama u kojima se nalaze njihovi prodajni dućani), ali i ostatku Europe, preko online prodaje.

Svi ljubitelji mode znaju da je predstavljanje kolekcije u Milanu zaista poseban trenutak u karijeri svakog dizajnera. Tako i Marija, upravo kao krunu dosadašnjeg rada, ističe sudjelovanje na Milan Fashion Weeku prošle godine, na kojemu je MLB bio prvi bh brend koji je dobio priliku za to.

Torbe su najvećim dijelom ručne izrade i sa vrlo malo strojne obrade. Napravljene od visokokvalitetnih eko materijala, od kojih neke i sama dizajnira sa svojim timom, ono su po čemu se ove torbe razlikuju od ostalih na tržištu. Osim materijala, posebne i unikatne su i kopče koje izrađuju.

Kao i većini, najviše joj nedostaju putovanja, iz kojih crpi inspiraciju za svoje nove kolekcije.

“Budući da ne možemo putovati u inozemstvo, počela sam otkrivati ljepote naše Bosne i Hercegovine. Tako sam ove godine prvi put plovila Ramskim jezerom i mogu reći da se sva moja putovanja, recimo na Tajland, gdje sam se divila tamošnjim prirodnim ljepotama, mogu usporediti sa ljepotama naše zemlje. Imamo sve što i oni, samo što naša destinacija nije toliko “razvikana”, smatra Marija.

Pogledajte torbe za kojima su „poludjele“ žene nakon prikazivanja Milan Fashion Week-u, kao i gostovanje u cijelosti u emisiji “Vrijeme je za goste”.

Suvlasnica agencije PRimera; ex radio i tv voditeljica i novinarka; supruga; mama troje djece

2 komentara

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: